jueves, 15 de noviembre de 2012

Va de mestres - 2012


Quan ja portam més d’un mes del nou curs, a la fi public aquí el primer treball del semestre i de la nova promoció dels estudis de Grau d’Educació Infantil de la Facultat d’Educació de la UIB a la Seu d’Eivissa, basat en la lectura de Cela i Palou (2004) Va de mestres.

L’any passat l’experiència va ser tan bona i fructífera que enguany he fet exactament, la mateixa proposta al nou grup d’alumnes. La realització d’un text breu individual acompanyat d’un muntatge multimèdia en grup va fer que, ja des del primer moment, l’alumnat fos exposat a l’expressió més enllà de la textual, utilizant imatges, música i text. El resultat va ser una combinació de llenguatges molt creativa, que va promoure emocions molt positives  que a la vegada, portaren la motivació als nivells més alts, tot preparant l’ambient d’aprenentatge per començar amb altres temes que requereixen de major aprofundiment.


Però sense dubte, el que més va fer despertar les emocions positives, la il·lusió i el que és molt important, la consciència de la importància de la xarxa per a la formació docent va ser la participació en KUENTALIBROS. Aquella experiència va marcar un abans i un després, i un dels objectius que em propos com a docent va ser directament assolit amb la intervenció de KUENTALIBROS en l’activitat.


Per això, enguany repetim experiència. Estava preocupada per si KUENTALIBROS preferia que l’activitat presentàs alguna novetat respecte de l’any passat per poder-se tornar a publicar, però per sort, una vegada més podem comptar amb la seva ajuda, i que aquesta nova promoció d’alumnes també pugui viure aquesta experiència tan impactant. Aquesta participació és vital perquè l’alumnat conegui les possibilitats de la col·laboració en xarxa en el moment inicial de la seva formació i que entengui la importància i la necessitat d’estar en la xarxa per la seva futura docència i formació permanent.

En els següents enllaços es pot visitar l’entrada corresponent a aquest treball, de cada una de les següents alumnes:

Vírginia A.R.

Andrea A.P.

Patricia B.B.

Delia B.P.

Rocío C. P.

Celia C.C.

Marta C.T.

Silvia F.V.

Andra G.M.

Andrea L.C.

Cristina R.M.

Aida R.L.

Sabina P.

Nuria M.R.

Andra T.M

I tot seguit, mostram els muntatges multimèdia que les alumnes han creat en grup:


VA DE MESTRES per Virginia, Clara, Sabina i Nuria on PhotoPeach
 QUIN TIPUS DE MESTRE VULL SER on PhotoPeach
 QUIN TIPUS DE MESTRA VULL SER? on PhotoPeach
 Quin tipus de mestra vull ser? on PhotoPeach

5 comentarios:

  1. Moltísimes gràcies per haver publicat en el vostre bloc els nostres videos i redaccions.Dona al nostre treball una importància més gran per a nosaltres,això per no parlar de l'emoció que suposa veure una cosa teva publicada en un bloc com el de Kuentalibros que fa que ens puguem sentir orgulloses d'allò que hem fet!
    Gràcies i mil gràcies,de veritat!!

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies per publicar els nostres vídeos. Ens va fer molta il·lusió quan na Gemma ens va dir que els anàveu a pujar en el vostre bloc. Esperam que us hagin agradat, gràcies!

    ResponderEliminar
  3. Moltíssimes però que moltíssimes gràcies Kuentalibros!
    Gràcies per haver-nos fet sentir així de bé, al publicar els nostres treballs al vostre bloc. Emocionades i amb molta il•lusió, com si nines petites fóssim, desitjàvem vorer els vídeo penjats a un bloc tant importat i visitat com el vostre; i aquí estan, a la vista dels vostres seguidors, fent-nos sentir importats. Com ha dit la meva companya,Andrea, esperem que us hagin agradat

    Grazie mille de tot cor

    ResponderEliminar
  4. No puc dir més que lo he han dit les meues companyes: gràcies, moltissimes gràcies per confiar en nosaltres i publicar els nostres treballs. Una nova experiència a la que poden afegir a la nostra vida.

    ResponderEliminar
  5. Estam molt contentes, perquè no esperàvem que els nostres treballs i vídeos fossin publicats a blocs com el KUENTALIBROS. Va ser una gran sorpresa! Moltíssimes gràcies!!

    ResponderEliminar